Работилница по Презентационни умения

 

Уменията за презентиране безспорно оказват голяма помощ във всяка област на професионалния ни  живот, като улесняват аудиторията при  възприемането на  визуална информация. Презентациите, също така, се често служат и като средство за  мотивация и подтик към действие с цел развитие. Именно затова е от изключителна важност да знаем как да презентираме изготвения от нас материал по запомнящ и интригуващ начин.

Днес, в работилницата по Презентационни умения се запознахме с някои от най- важните техники и трикове, с които да впечатлим всякаква публика.  Започвайки с базовите неща като стойка на тялото, тембър на гласа и облекло и стигайки до забавни примери за контакт с аудиторията на успешни предприемачи и хора в сферата на бизнеса.  Обещавам да се върна към забавната част по-нататък.

Работилницата сама по себе си представляваше добре изготвена презентация от Явор Гочев,  част от екипа на  ,,Български кариерен форум“, в която чрез  реални примери, малко теория и много позитивна енергия участниците придобиха обща и полезна информация.

Един конктретен пример се запази в съзнанието ми и затова го споделям тук с вас, тъй като той е обвързан с умението да представяме сложна идея или цял проект по лесен и достъпен начин. Става дума за  принципa на делене в икономиката, който е един нелесен процес. Но в умението си да презентира, човек от сферата въвежда публиката в темата с една единствена ябълка, която отхапва, рарязва на две равни части и оставя на произволен човек. Това е само една малка част от по-изобретателните начини да спечелиш вниманието на аудиторията.

С нетърпение и любопитство очакваме първите стъпки на участниците в професионалното презентиране на изготвените от тях проекти към форума.

 

Автор: Даниела Лалова

Фотограф: Джанер Шукри