До къде го докараха екипите преди финала – част II

Екип “Активен живот”

Прекарваме твърде много време пред компютъра, на бюрото, в офиса. Заседналият живот води до различни здравословни проблеми. Именно това предизвикателство са си поставили за задача членовете на екип „Активен живот”. Креативни и ентусиазирани, участниците измислиха нови продукти и начини да се раздвижим по време на деня. С две думи: полезна идея. Уредите и другите им идеи са глътка свеж въздух за изтерзаното ни през тежкия работен ден тяло.

Екип „Околна среда”

По време на презентацията виждаме една от участничките. Тя е с огомна туристическа раница и е в ролята на отговорния турист. Екипът си е поставил за цел да ни покаже как да се отнасяме отговорно към природата и да повищим информираността си. Участниците са измислили уникален продукт за събиране на отпадъците в планината. Презентацията им определено би ни помогнала да подобрим отношенията си с природата като минимализираме нашия waste-print.

Екип „Социални политики”

Даваме храна на бездомник. Подаваме плика и си тръгваме доволни, че сме направили едно добро дело. Но дали подареният сандвич е наистина най-доброто, което можем да направим за този човек? Екип „Социални политики“ още от първия ден на форума раздаде храна на хора без дом. Но не това беше най-същественото, което участнците направиха. Те седнаха до хората без дом, поговориха с тях. Историята на тези изстрадали хора оживя пред очите им, съпреживяха радостите и тревогите им. И някак напълно естествено се роди идеята екипът да допринесе за това историята им да достигне до сърцата на повече хора. Сред реката от идеи те избраха да направят изложба на снимки, правени от хора без дом. Презентацията на екипа е въздейства именно с призива си да погледнем на света през очите на тези отхвърлени от обществото хора. Да ги приемем като такива, кавито са – хора като нас, които също имат нужда да бъдат обичани и приемани.

Автор: M. Павлова

Фотограф: Кристина Димитрова