Въздухът на знанието

Възможността да учиш на чист въздух в университетска среда е нещо, което все още липсва на българския студент. Затова екип „Градска среда“ си е поставил за цел да преобрази откритите околоуниверситетски площи в co-working пространства, където учащите да могат да обменят идеи и да работят след занятията си. Според представител на екипа такива пространства в чужбина стимулират работния процес, повдигат духа на студентите и засилват мотивацията им.

Викторио, друг член на екипа, сподели с нас, че идеята предстои да бъде валидирана, а съвсем скоро ще започнат и приготовленията по презентацията, която ще видим скоро. Отборът все още умува върху име на проекта, но предполагаме, че скоро ще бъдат готов, тъй като участниците се радват на сплотеност и разбирателство. Викторио добави още, че наградата не е единственото, към което се стремят; вместо това реализацията на идеята е в листата им с приоритети.

Свежи и медитиращи, участниците в екипа твърдят, че работният процес става далеч по-лек и приятен, когато се учат един от друг, правят упражнения за сплотяване и играят игри, които да стимулират асоциативното им мислене.

Автори: Даниела Лалова и Надежда Тричкова

Фото: Невена Бачева