“Лечение без граници” набира доброволци

Кампанията за набиране на доброволци на нашите приятели от “Лечение без граници” стартира преди 2 седмици и ще продължи до 15-ти октомври 2015. Ето какво имат да споделят те с нас за себе си и своята работа:

Лечение без граници

За “Лечение без граници” или защо да бъдеш доброволец

“Лечение без граници” е проект, създаден от млади, мотивирани, вярващи в силата на взаимопомощта и съпричастието българи, насочен към тези наши съграждани, които поради ред причини и обстоятелства са принудени да проведат спешно животоспасяващо лечение извън пределите на България.

Те биват изправени пред една тежка ситуация, при която трябва да се приспособят бързо в една често напълно непозната среда – друга държава, друг език, съпътствани често с тежки бюрократични процеси при приема в лечебното заведение и т.н.

 

 

Нашата ефективност се базира изцяло на всеотдайността на нашите доброволци. До този момент те са над 80 на брой в общо 8 държави на 2 континента. С това имаме капацитета да осигурим голям обхват и възможност за помощ на лекуващия се в чужбина в съответното лечебно заведение.

Тъй като нашите доброволци – както студенти, така и работещи – имат опит в страната и в работата с чуждия език, те имат възможността да помагат в предварително уговорени дни и часове с устен и писмен превод в клиникатa, с попълването на документи и т.н.

Целта на “Лечение без граници” е да осигури максимална подкрепа на нашите съграждани при тяхното лечение в чужбина. Така лечението им е изпълнено с повече сигурност, чувство за съпричасност, както практическа, така и силна морална подкрепа.

Ако с тези редове сме успели да докоснем сърцето ти, до 15-ти октомври ти, твои приятели и познати имате възможността да кандидатствате и да станете част от нашия голям, но сплотен екип, който през последните 2 години от създаването ни доказа и продължава да доказва, че работата от разстояние в името на една благородна кауза е не само възможна, но и дълбоко удовлетворяваща и създаваща чувствтото за принадлежност.

Ние, от екипа на “Лечение без граници”, очакваме с нетърпение твоето кратко мотивационно писмо на адрес treatmentwithoutborders@gmail.com. Повече информация за тази и други възможностти да станете част от нас ще намерите на сайта ни lekuvam.se или във фейсбук.