Идеите – това сме ние 5!

Добре дошли на форума за социални иновации! И тази година отбележете в червено датите 3-6 септември, тъй като „Идеите – това сме ние 5“ се завръща с нови сили. Екипът на „Обединени идеи за България“, както и всички наши приятели, помагащи ни да реализираме формата, сме по-вдъхновени от всякога, със страхотни идеи, хъс и желание за нови запознанства. През миналогодишните издания на „Идеите – това сме ние“ бяха създадени успешни проекти като: Таратанци, Лечение без граници, Праводач, ПОдЛЕЗНО, Наукативно, Идействай, CoShare и много други. Тази година имаме нестихващата надежда, че ще бъде реализиран следващия проект, готов да променя, създава, градира и вдъхновява.

Тазгодишната тема на форума за социално предприемачество е „Синя икономика: можеш повече с по-малко“. Идеята за синя икономика е плод на работата на г-н Гюнтер Паули, който в книгата си „Синята икономика: 10 години – 100 новости – 100 милиона работни места“ обръща внимание на проблемите свързани със заобикалящата ни среда по един съвсем нов начин. Основната цел пред синята икономика е нов бизнес модел, който ще поведе обществото от живеещо в недостиг на елементарни необходимости, към живеещо в изобилие, просто ако се научим да използваме „това което имаме“. Екипите тази година ще имат задачата да потърсят отговор на основни социални нужди чрез ресурси, с които вече разполагаме, включително въвеждане на иновации, вдъхновени от природата, генериращи множество ползи, работни места и социален капитал.

Каква е вашата задача тук? Да попълните формата за регистрация до 21.08.2016 г. и да бъдете част от едно незабравимо събитие, което, надяваме се, ще промени живота ви и ще внесе надежда, усмивки и позитивизъм. Сини иновации, Социални политики, Култура, Музика, Активен живот, Градска среда – това са само част от екипите, към които можете да се присъедините.

Идеите – това сме ние!