Две майки с идея за социален бизнес променят пазара за подаръци в България

Споделяме с Вас един нов социален бизнес, който набира скорост в сферата на оригиналните подаръци.

На 25.10 октомври официално стартира проектът Box to Remember на две млади и предприемчиви майки, които са решили да инвестират времето и спестяванията си по време на майчинството, за да създадат социален бизнес в подкрепа на хората с различни възможности.

Щастливи сме да споделим, че ние не просто ги познаваме, а често работим с тях за подкрепа на социалните предприемачи в България. Едната от тях е Диана Аладжова, а другата – нейната сестра близначка Полина Берг.

Box to Remember е създадена, за да раздвижи пазара за оригинални подаръци, като предлага първите по рода си тематични кутии с авторски и нестандартни предмети за различни поводи.

 

Компанията стартира с кутии за Бебе, Сватба, Моминско, Ергенско парти и кутия Welcome to Bulgaria за чуждестранни посетители в България. Всяка от тях съдържа специално подбрани предмети и авторски разработки с послания, които правят отварянето на кутията незабравимо, оттам и името Box to Remember!

Двете млади дами стартират в рамките на 3 месеца от идея до готови продукти и за 3 седмици вече имат повече от 50 поръчки през сайта и двама корпоративни клиенти, за които се изработват авторски кутии за служителите в компанията.

Диана споделя: „Идеята на Box to Remember е да съживи изкуството да подаряваш, като наблегне на личните послания и изненадата от това да получиш нещо интересно, забавно и запомнящо се, нещо, което не си очаквал и не можеш да намериш другаде, подарък специално за твоя повод. Когато ни хрумна идеята за Box to Remember, знаехме, че ако стартираме нещо подобно, то няма да е просто малък семеен бизнес, то ще бъде бизнес с кауза. За това сме работили с Обединени идеи за България през последните 7 години и дойде време да приложим част от натрупаните знания на практика.

Решихме Box to Remember да работи за равни права на пазара на труда за хората с различни възможности и да ги подкрепя в техния устрем към самостоятелност и напредък. Кутиите на Box to Remember се изготвят със съдействието на глухи и слабочуващи хора и лица с двигателни увреждания. Благодарим на нашите приятели от МОГА и Jamba, които ни подкрепиха и съдействат за набирането на млади мотивирани кандидати. Ние държим на хората, с които работим и считаме, че е въпрос на уважение към техния труд, да им бъде предложено добро пазарно възнаграждение и да се работи на договорни принципи. Надяваме се това да бъде оценено и от нашите клиенти.“

 

Попитахме Диана и Полина и какво е най-голямото предизвикателство при създаването на такъв проект. Полина добави „За нас най-голямото предизвикателство е да направим този проект устойчив във времето, стремим се да привлечем достатъчно клиенти индивидуални и корпоративни, за да успеем да генерирам стабилни месечни приходи и съответно да увеличим регулярността на работилниците за хората с различни възможности.”

Какви са следващите стъпки? “Мечтата ни е Box to Remember да се превърне в бранда, който хората свързват с нестандартния подход за избор на подарък. Да бъдем алтернативата на списъка с желани предмети, да бъдем подаръка, който ще се запомни. Затова в момента работим за разширяване на портфолиото от продукти. До 2 седмици ще пуснем кутия „Коледата Нетрадиционна“. След това продължаваме с тематични кутии за професии, хобита, празници и всякакви поводи, които заслужават един оригинален и нестандартен подарък.“

Какво бихте казали на децата си във връзка с Box to Remember: “Надяваме се да се гордеете с нас!“

Какво е посланието към читателите ни: „Подкрепете ни! Харесайте Facebook страницата ни и следете развитието на Box to Remember, ние ще се постараем да оправдаем доверието ви!”.