ОИБ по света и у нас

Започналият през 2013г. проект “ОИБ по света и у нас” е серия от презентации, дискусии и обучения в Европа и Северна Америка, насочени към български общности и студенти, които желаят да се ангажират с проекти в България от разстояние.

ОИБ по света и у нас

Под надслов “Връзка от разстояние: мисията възможна” през 2013г. бяха проведени, съвместно с партньорите на ОИБ от Заедно в час и Тук-Там, презентации за организациите в Германия (Берлин), Холандия (Хага, Грьонинген), Великобритания (Лондон, Дънди, Нюкясъл, Уорик, Бристол, Единбург, Портсмут, Глазгоу, Манчестър, Бат) и Канада (Монреал). Общо на презентациите през 2013г. присъстваха над 270 българи.

Отделно ОИБ организира срещи с инвеститора и предприемач Максим Гурвиц и съвместно с Тук-Там с предприемача Боян Бенев. Част от “ОИБ по света и у нас” е инициатива за

подкрепа на български студентски общества в чужбина,

която се състои провеждането на работилници по проектен мениджмънт, предаване на организационно и маркетинг know-how (на живо или онлайн), както и в активното подпомагане на обществата на място. В момента Обединени идеи за България работят по възобновяването на дейността на българското студентско сдружение в Берлин (“Хъшове”), предстоят съвместни дейности и с групата “Съединение” от Франкфурт, Германия.