1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Бъдещето е в QR кодовете! Или пък театъра...

Безспорно всички участници в различните комисии на форума „Идеите това сме ние 2“ вече са забелязали изключителната коректност и точност на членовете на журналистическия ни екип. Позволих си да вляза в заседанието на комисията по Култура с незначително закъснение сутринта на пети септември, за да надникна и в техния работен процес.

Прочети още...

Решение за ден?

Културното наследство на България, притежава качество и богатство, простиращо се назад във вековете. Това е една необятна и хлъзгава материя, към която трябва да се подходи с много хъс и информираност. Осем млади и социално активни младежи се опитаха да съберат идеите си за подобряване на културното ни наследство и популяризирането на театъра у нас. В рамките само на няколко часа бяха обсъдени множество проблеми и още толкова идеи за разрешаването им. Екипът потъна в дълбокото море на културата до такава степен, че за малко да се удави в неговите подводни ями и плитчини.

Прочети още...

Магията на театъра - от златната класика до модерното звучене

Културата е изплъзваща се материя - колкото повече я дефинираш, толкова повече тя ти убягва. Културата е скритият език на душата, онова нещо, което прави живота ни малко по- цветен. Още в древността, прадедите ни са усвоили това изкуство, превръщайки го, както в забавление, така и в начин на живот. Целта му е да те провокира, да предизвика в душата ти въпроси, решения и нови идеи. Театърът е именно такова културно събитие, което открехва нови хоризонти за сетивата. То до такава степен ни провокира, че Шекспир  пише знаменитата си мисъл “Целият свят е театър, а в него всички сме актьори”.

Прочети още...