1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Как се създава студентски научен форум в България?

В комисия "Здравеопазване" днес цареше изключително амбициозна работна атмосфера. Екипът беше посетен от двама лектори – Венцеслав Тодоров (бивш преподавател по медицинска физика) и Костадин Ангелов (изпълнителен директор на Александровска болница).

Прочети още...

Из дебрите на българската здравна система

Д-р Кушев: Здравето трябва да е върхът в ценностната система на човек

Днес комисията по здравеопазване имаше гост–лектор – Красимир Кушев, ръководител на Двадесетидевета поликлиника. Той вечатли със завидни познания в сферата на управлението на здравеопазването.

Прочети още...

Първичната профилактика - има ли място в българския дом?

Здравето е най-скъпото благо за човешкия индивид и въпреки напредналата медицина в някои случаи то може да бъде загубено безвъзвратно. А за какво са ни всички пари и материални богатства, ако не сме здрави и не можем пълноценно да се радваме на живота?

Човекът е устроен така, че не забелязва колко добре се чувства в тялото си, докато някоя болест не го повали на легло. След няколко безсънни тежки нощи и редица изследвания пред очите на пациента се разкрива истинската стойност на здравето. Тогава изведнъж то става негов приоритет номер едно.. до момента, в който не си възвърне силите. И кръговратът започва от начало.

Прочети още...

Мисия (не)възможна: Лечение на българи в чужбина

Качествено и „справедливо“ здравеопазване е от първостепенно значение за просперитета на една нация. Имаме ли, обаче, подобен тип здравеопазване в нашата мила татковина? Кои са предизвикателствата и възможните решения?

Прочети още...