1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

С Наука без скука

Днешната сутрин започна тежко за мен. Още със самото ставане установих, че вече втори ден няма да успея да избягам от редовното за мен закъснение. Мятайки нещо на гърба и с лаптоп под ръка се запътих към училище „Банкер“, където се провежда второто издание на форума „Идеите – това сме ние“. Сутрешното ми разбуждане започна с комисията „Наука“, където успях да се потопя в дебрите на тематиката и да разбера как с наука мога да избягам от честата скука.

Прочети още...

Лошо ли е да си „geek”?

„Науката е най-секси причината да отидеш в театрална зала”, гласяха думите на Любов Костова, директор на „Британски съвет България”, глобален мениджър на Британския съвет за FameLab и първи гост-лектор в екипа по наука и технологии на дискусионния форум „Идеите – това сме ние 2”.В рамките на един час госпожа Костова изнесе презентация на тема „Наука с Любов: Или как дефектът поражда ефект”.

Прочети още...

„Аз викам да почваме”

С провеждането на първата си официална сесия в рамките на „Идеите – това сме ние 2” екипът по наука и технологии посрещна същинската част на тазгодишното издание на четиридневния дискусионен форум, организиран от младежкото сдружение Обединени Идеи за България.

Прочети още...