1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

„Биото не винаги е еко”

„Идеите – това сме ние 2”, ден трети. И трети гост-лектор за екип Околна среда. Този път това беше Рашид Рашид от Асоциацията за устойчива градска среда, консултант по околна среда  по професия, социално ангажиран ентусиаст по призвание. Тема на презентацията бе устойчивото развитие като начин на живот.

Прочети още...

Образованието е важен фактор за устойчивото развитие

Следобедната сесия на екипа по Околна среда през втория ден на дискусионния форум „Идеите – това сме ние 2” приключи с лекцията на Веселин Дробенов (Веско), представител на Регионалния Екологичен Център за Централна и Източна Европа (РЕЦ за ЦИЕ).

Прочети още...

Устойчива промяна – мисия възможна или не?

Има едно нещо, което обединява всички хора на планетата – всички сме деца на Земята. Тя ни дава неизчерпаеми ресурси, жизнено важни за съществуването ни. А как й се отплащаме ние?

Във връзката между хората и Земята съществува тъжната тенденция „Храни куче-да те лае“. Тя ни храни – ние я „лаем“. „Лаем“ я, като нарушаваме озоновия слой, стимулираме глобалното затопляне, използваме ресурсите й лекомислено, без да се замисляме за последиците.А след това наивно се питаме „Защо ни се случват природни бедствия?“

Прочети още...

Устойчиво начало за комисията по Околна среда

С лека теоретична част и креативно навлизане в сферата на екологията започна днес първото заседание на комисията по Околна среда на форума „Идеите – това сме ние 2“. Участниците бяха разделени от лектора Стоян Фълджийски („TimeFoundation“) на отбори по трима и чрез подредба на пъзели им показа основните зависимости между различните еко-системи на Земята.  Състезанието „Кой ще нареди пъзела с картинка-животно възможно най-бързо?“ бе спечелено от единствения изцяло женски екип в групата ;)

Прочети още...