1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Правни маймунджилъци

Пети септември започна по-рано и по-нестандартно за участниците от комисията по „Право“. Техните председатели Живко и Рени ги извикаха на входа на Южния парк в 9 часа за бърза сутрешна загрявка и дискусия на открито.

Прочети още...

Валери Божиков: Показвайте, че обичате правото

Класна стая. Последните летни лъчи огряват събралите се в кръг вече пораснали ученици. Костюмирани млади хора, бъдещи прависти коментират разпалено наболели проблеми в областта, която най-много ги интересува, а именно правото. Чуват се спорове, смях, конкретни идеи и плахи предложения. Акцент е поставен върху формирането на юридическата ни култура още в крехка възраст, с други думи гимназистите да изучават право във всеки един от предметите в цикъла философия.

Прочети още...

Право в България?

Юридическото образование в българските университети определено не е оценявано като едно от най-качествените в ЕС, а съпътстващите следването на студентите повече от многобройни проблеми до голяма степен допринасят за отлив на интереса към специалността и стават причина десетки качествени студенти да избират чужда страна, където да реализират мечтата си да станат успешни, отлично квалифицирани и опитни юристи. Но настоящите предимно отрицателни аспекти на обучението по тази специалност в страната ни не са причина това „изтичане на мозъци“ да продължи, защото младежите могат да допринесат за повишаване на качеството на предлаганите услуги с активната си гражданска позиция.

Прочети още...