1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ще се справим – ние го можем!

Вече втори ден слънчевият екип, воден от Юлия и Ивайло, бистри „социалните политики”, въоръжен със знания, опит и енергия, почерпена от вдъхновяващите лектори.  Жар, дипломатичност, търпение.

Прочети още...

С какво България може да бъде най-добра в световен мащаб?

Интервю на Пламена Димитрова с Георги Камов

С какво България може да бъде най-добра в световен мащаб?

-           Ясно е, че не сме достатъчно силна икономически развита страна и би ни било много трудно да достигнем добре развитите страни. Примерно как бихме могли да се състезаваме с Германия в автомобилостроенето? За да достигнем тяхното ниво трябва да се вложат много време и пари. За да изпъкнем на пазара трябва да се стремим да развием сфера, в която имаме неразкрит досега потенциал. За мен това са социалните иновации.

Прочети още...

Камов: “Малко, важно, качествено и впечатляващо”

Камов:Малко, важно, качествено и впечатляващо” - така предприемачът Георги Камов описа проекта, който комисията по Социални политики трябва да създаде в рамките на форума „Идеите – това сме ние 2”.

Провокативната тема „социално предприемачество” не се оказа препъникамък нито за екипът на Юлия и Ивайло, още по-малко за гост-лектора и създател на Nextdoor, избрал промяната като начин на живот. След „стопяването на ледовете” между членовете на екипа и задълбочената дискусия, свързана с българската реалност, г-н Камов предизвика младите социални предприемачи да излязат извън зоната си на комфорта.

Прочети още...