1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Трябва да взимаш, но и да даваш...

Това заяви Светлин Наков, лектор в Комисията по образование по темата за значението на българския манталитет за кариерното развитие на младите. Така той подкрепи негласно бъдещата инициатива на участниците от колектива, които се съгласиха, че проблемът с безработицата при младите идва не от липсата на потенциал, а от обкръжаващата среда и липсата на вдъхновители за развитие.

Прочети още...

Колективният дух – основен фактор за Комисията по образование

С креативни игри за сплотяване на екипа започна вторият ден от форума „Идеите – това сме ние 2“ за Комисията по образование. Участниците трябваше да преплуват „токсична река“ само с помощта на няколко „камъка“ и смаяха една от координаторкате – Теди, с изпълнение на задачата за половината от предвиденото време.

Прочети още...

Нека не сме поредните тухли в стената!

Тази седмица Роджър Уотърс представи за първи път в България спектакъла си „Стената“. Българската публика стана свидетел на изпълнението на емблематичната зa групата Pink Floyd песен “Just Another Brick in the Wall” („Още една тухла в стената“), която е вид протест срещу проблемите в обществото. Фокусът е върху образователната система, която произвежда „поредните тухли в стената“, чието вековно съществуване е изгодно за една малка част от хората и непоносимо за по-голямата. 

Прочети още...

Първи стъпки в „Образованието“

 

В сутрешните часове на 4 септември комисията по „Образование“ положи стабилни основи за работата на екипа в следващите три дни като се опита да дефинира основните проблеми на българската образователна система. 

Прочети още...