1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Макс Гурвиц: България е идеална за развитие на венчър капитали

С изключително интересна и завладяваща лекция един от сътрудниците към ELEVEN Макс Гурвиц даде началото на третия ден от форума „Идеите това сме ние“ 2. Програмата, в която той е основен участник, се занимава с инвестиране в най-добрите Start-up проекти из цяла Европа, и е позиционирана в България. 29-годишният Гурвиц, установил се вече трайно в София, преминава през Бостън, Пуерто Рико, Уисконсин, Холандия, Италия и Германия преди да избере българската столица. Често определян като „нов българин“, руснакът, роден в Москва, завършва университет в Холандия, след което учи в САЩ и работи в Германия. Получил възможност да се премести в България, Гурвиц я използва веднага и слага начало на най-успешния период от живота си.

Прочети още...

Поглед върху икономиката

„Направи ми впечатление, че младежите, участващи в екипа по икономика са изключително мотивирани, много активни и с добра база за разбиране на материала и проблемите в сферата.“ Това бяха заключителните думи на гост-лектора в комисията по икономика Ясен Георгиев от Института по политическа икономика в България. Място за съмнение няма. Екипът по икономика се отличи със страхотен професионализъм, готовност за работа и иновативни идеи.

Прочети още...

Икономиката днес...

България, 2013 година.

Един от най-важните фактори, определящ стабилитета в дадена държава, е развитието на икономиката. На всеки от нас му се иска, когато за първи път говори с някой чужденец, да възкликне „О, аз идвам от България. Това е страната на неограничените възможности“. И защо да не е така? Да не би да сме по-неспособни от американците? Мисля, че дружно можем да отсечем-„Не“!

Прочети още...