1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Идеите - това сме ние

Идеите - това сме ние

Инкубаторът за социални иновации „Идеите – това сме ние“ е централният проект на Обединени идеи за България (ОИБ), който в рамките на четири дни събира над 150 млади и амбициозни българи от страната и чужбина и им дава възможността да създадат проекти за решаване на проблеми в различни сфери на българското общество: вече за пета поредна година!

Социалното предприемачество е обединяващо за различните екипи, сред които такива по технологии и иновации, култура, музика, образование, околна среда, социална политика,  градска среда и активен живот. Всеки екип е ръководен от подбрани модератори, доказали се като активни иноватори с мениджърски подход, а задачата на участниците е да изготвят конкретен граждански проект, който в последствие да реализират

Форумът #Идеите5 е посветен на темата "Синя икономика: Можеш повече с по-малко" и ще се проведе между 3-ти и 6-ти септември 2016г. в гр. София. 

По време на събитието гостуващи лектори подпомагат и напътстват екипите, докато известни български предприемачи и публични личности ръководят работилници, посветени на теми като: проектен мениджмънт, презентационни умения, дигитален маркетинг, генериране и валидиране на идеите, работа в екип и финансиране на каузи.

Благодарение на партньорите ни от BCause и Контур Глобал са осигурени различни материални и парични награди за победителите, както и стипендия за подсигуряване на нощувките и частично покриване на транспортните разходи на 30 участници в #идеите5, неживеещи в София, в удобен хотел в близост до мястото на форума. Решението за това кой ще получи стипендията зависи от броя на кандидатстващите за #идеите5 участници и от качеството на попълнените бланки за участие, особено частта посветена на идеите за проекти.

Наши любезни домакини ще бъдат партньорите ни от Софийски Университет "Св. Климент Охридски" и Стопанският факултет на Софийския университет в дните от 3-ти до 6-ти септември.

 

 

Подкатегории

  • За нас

    Обединени идеи за България се стреми към реалистичен анализ на факти и актуални проблеми, към формулиране на конкретни и изпълними решения, както и към ползотворно сътрудничество със спонсори и институции. Дейността на организацията не се ограничава до дебатна реторика, а цели преди всичко да събуди и подкрепи инициативността у младите българи, от които зависи не само бъдещето, но и настоящето.

  • Идеите - това сме ние
  • Контакт
  • Блог
  • Проекти
  • Идеите днес