1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Previous
Next

ОИБ по света и у нас

Освен съвместните презентации в чужбина, които вече втора година организираме заедно с Тук-Там и Заедно в час, се радваме и че може да подкрепяме и работим с български студентски общества в чужбина като Съединение (Франкфурт) и Хъшове (Берлин).

ОИБ стартира курс по Социално Предприемачество

След 5 успешни форума за социално предприемачество и над 900 участници, преминали през практическите обучения на Обединени Идеи за България, сме щастливи да обявим, че разширяваме дейността си с нов курс по Социално Предприемачество в Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

BCause партньор на #идеите5

Основен партньор на "Идеите - това сме ние 5" и тази година е BCause: в помощ на благотворителността (ФПББ)! Фондацията ще поеме нощувки и транспортни разходи на участници от страната. Експерти от Център "Ринкър" към Фондация BCause ще направят обучения на екипите по набиране на средства и управление на проекти, ще бъдат част от журито и ще осигурят награда - участие в Rinker`s Challenge 3. В началото на 2015г. проектът Таратанци, стартиран на #идеите3, спечели финансиране от 10 000лв. за своя социален бизнес.

#идеите5

Започна регистрацията за Идеите 5! Тази година форумът за социално предприемачество "Идеите - това сме ние" е посветен на темата "Синя икономика: можеш повече с по-малко". Събитието отново ще се проведе между 3-ти и 6-ти септември 2016г. в град София. "Идеите - това сме ние 5" има амбицията да предложи нови страхотни възможности за постигането на промяна в България чрез реализирането на граждански проекти.

Запазете датата!


Поне веднъж месечно някой закъснява с точно един час за среща на екипа си, а пък колегите в Канада и САЩ винаги поздравяват с „Добро утро”, когато вечер се събираме в скайп. За радост радио-емисията ни си остава непоклатим ориентир: неделя, 22ч. Източноевропейско време.

Макар че в безброй интернационални компании срещите от разстояние, видео-конференциите и интранет-мрежите не са новост, в сферата на младежките организации това е иновация. От самото си създаване „Обединени идеи за България” заради цялостния си модел на работа е изправена пред това препятствие. Организирането на проекти от части от разстояние води до симбиоза между членовете на ОИБ у дома и тези в чужбина: почти всичко, което не е задължително да се прави на терен, се аутсорсва навън. Дизайн, ИТ, бюджетиране, текстове, радио – Германия, Холандия и Великобритания се превръщат в нашите outsourcing-дестинации.

Връзката от разстояние крие своите големи опасности. Мотивацията е по-ниска, когато не можеш да се срещаш с колегите и приятелите. Липсва го вдъхновяващото въздействие на новите контакти с други организации, с възможни партньори или просто участието в чужди проекти, за да разбереш за собствените си грешки. Понякога фейсбук-комуникацията е толкова объркваща и семпла, че неразбирателствата плашат. За радост осъзнаването, че сами сме си избрали този начин на работа или че той е единственият, който може да имаме в момента, ни помага да преодоляваме кризите. Помагат oще: евтините телефонни разговори в ЕС, GoogleDrive, crowdsourcing-моделът (работата е разпределена на малки части между повече хора), doodle, преносимите интернет-флашки и най-вече летните месеци и ваканции.

Това е изборът ни, затова и с удоволствие настройваме часовниците по източноевропейско време. А „Идеите-това сме ние” – Част Втора – започва на 3ти септември 2013г. в 16.30ч. UTC+02:00. Запазете датата.


embed video plugin powered by Union Development
Share